Sommarmat, summer food, kesäruokaa

Sommarpotatis, summer potatoes, kesäperunat

Sommarpotatis, summer potatoes, kesäperunat

Sommarpotatis, summer potatoes, kesäperunat

Sommarpotatis, summer potatoes, kesäperunat

Sätt smörklickarna överst. Put the butter pieces on top. Laita voipalat päällimmäiseksi.

Sommarmat, summer food, kesäruokaa

Sommarmat, summer food, kesäruokaa

Recept på revbensspjäll och ramslökssmör. Recipes for ribs is here and for wild garlic butter here. Porsaankyljen resepti on täällä ja karhunlaukkavoin täällä.

Östersjön, Baltic Sea, Itämeri

Östersjön, Baltic Sea, Itämeri

L´Escale

L´Escale

Vi äter pizza på L´Escalei Nagu minst en gång varje sommar. We eat pizza at L´Escale at least once every summer. Syömme pizzat Nauvon L´Escalessa vähintään kerran kesässä.

Sommarmat

Vi har haft en hel del fina dagar men jag var faktiskt tvungen att dubbelkolla bilderna för att det var så. Idag får ni en liten bildkavalkad av det vi har hunnit med hittills.

Ni behöver knappast någon recept på potatisen, vi tog en kastrull (ca 1 kg) kokad nypotatis, tomater, kapris, olivolja, salt och peppar, färsk gul lök, vitlök, lite finhackad basilika och smör. Man blandar alla ingredienser i en skål och lägger allt på en dubbelvikt foliepapper. In på grillen först (det här tar tid) och grilla sedan korven och köttet. Njut !

Summer food

We’ve had a lot of nice days as well but I actually had to double check the photos to make sure that it was so. Today You will get a small cavalcade of what we have done so far.

You hardly need any recipes for potatoes, we took a pan (about 1 kg) cooked new potatoes, tomatoes, capers, olive oil, salt and pepper, fresh onion, garlic, a little chopped basil and butter. Mix all ingredients in a bowl and put everything on a folded sheet of tinfoil. Grill the potatoes first (this takes time) and then grill the sausages and meat. Enjoy !

Kesäruokaa

Onhan meillä ollut kauniitakin kesäpäiviä, mutta se piti tarkistaa kuvista. Tänään saatte pienen kuvakavalkadin siitä, mitä olemme tähän mennessä tehneet.

Grilliperunoihin tuskin tarvitsee reseptiä; me otimme kattilallisen (noin 1 kg) keitettyjä uusia perunoita, tomaatteja, kapriksia, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria, tuoretta sipulia, valkosipulia, hieman hienonnettua basilikaa ja voita. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja laita taitetun, kaksinkertaisen folioarkin päälle. Grillaa perunat ensin (tämä vie aikaa) ja sitten grillimakkarat ja lihat. Nauti !

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s