Sista veckan i maj, last week in May, toukokuun viimeinen viikko

Det ser ut som sommar, it looks like summer, näyttää kesältä

Det ser ut som sommar, it looks like summer, näyttää kesältä

Det ser ut som sommar, it looks like summer, näyttää kesältä

Det ser ut som sommar, it looks like summer, näyttää kesältä

Sista veckan i maj

Den här veckan är alltid lika hysterisk, det är ungefär såsom att folk helt plötsligt kommer på att allt ska vara klart innan skolavslutning. Vädret har inte blivit nämnvärt bättre och då gör det ju ingenting att sitta inomhus och jobba. Det har varit fullt upp med klassresor, föräldramöten (om nya klasser på högstadiet), skaffa finare avslutningskläder (varför egentligen när det är för kallt för dem ?) och annat smått och gott. Den här veckan har jag dessutom lagat yakitori (recept här), bibimbap (inget recept här) och jobbat jättemycket. Dessutom blev de crêpes suzette som jag lagade i veckan alldeles för sura så ni får inget recept på dem heller. Dessutom åt vi dem med den fjäderblomsglass som var kvar i frysen (recept här) och då blev det ännu surare. Men man kan ju inte alltid lyckas heller. Ikväll äter vi nachos med köttfärs, finhackad lök, tomathack, sallad och gräddfil. Precis sådär som man bör på en fredagskväll.

The last week of May

This week is always a hysterical one, it is now people suddenly realize that everything should be done before school holidays start. The weather has not been any better and it has been okay to sit indoors and work. It has been a busy week with school trips, parent meetings (for the new classes), getting finer finish clothes (why actually when it’s too cold to wear them?) and other things to be taken care of. I have also cooked yakitori (recipe here), bibimbap (no recipe here) and worked a lot this week. Moreover, I made crêpes suzette as well but they got too sour so I will not put a recipe here. In addition, we ate them with elderflower ice cream that was left in the freezer (recipe here) and then it became even more sour. But you can not always be successful either. Tonight we will eat nachos with ground beef, chopped onion, tomato chopping, salad and sour cream. Just like one i supposed to do on a Friday night (at least in Sweden).

Toukokuun viimeinen viikko

Tämä viikko on aina täysin hysteerinen, yhtäkkiä ihmiset ymmärtävät, että oho, kaiken pitäisi olla valmista ennen koulun päättymistä. Sää ei ole oikeastaan millään lailla keväisempi tai lämpimämpi joten on oikeastaan ihan ok istua sisällä ja tehdä töitä. Tällä viikolla on ollut luokkaretkiä, vanhempien iltoja (udet luokat yläasteella), päättäjäisvaatteiden ostoa (miksi niitä oikeastaan ostaa kun niissä tulee kylmä ?) ja kaikenlaista muuta mukavaa. Tällä viikolla olen myös tehnyt yakitoria (resepti täältä), bibimbapia (ei reseptiä) ja tehnyt paljon töitä. Lisäksi tein crêpes suzetteja, mutta niistä tuli aivan liian happamia joten en laita reseptiä tänne. Lisäksi söimme ne mustaseljajäätelön kanssa joka oli unohtunut pakastimeen (resepti täältä), ja yhdistelmä oli vielä happapampi. Mutta ihän sitä aina voi onnistua ! Tänään syömme maissilastuja, jauhelihaa, hienonnettua sipulia, hakattuja tomaatteja, salaattia ja kermaviiliä. Aivan perjantai-iltana pitääkin. (Ainakin Ruotsissa).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s