Köttfärssås, meat sauce, jauhelihakastike

Pasta med köttfärssås, pasta with minced meat sauce, pasta ja jauhelihakastike

Pasta med köttfärssås, pasta with minced meat sauce, pasta ja jauhelihakastike

Casino

Casino

Strand, beach, ranta Plagen

Strand, beach, ranta Plagen

Pasta med köttfärssås

Snön har bokstavligen vräkt ner i södra Finland. Jag körde hem en bunt flickor från dansövningar från en annan by igår och på vissa ställen var det riktigt halt. Det är minsta lika halt idag så jag väljer att lämna bilen hemma. Drabbades av sommarlängtan igen så ni får lite fina sommarbilder från den finska kuststaden Hangö. En av de allra finaste städerna i det här landet, tycker jag !

Den här såsen är nästan som en bolognese men inte riktigt. Jag gillar inte rotselleri så det här är vår egen version istället. Hemligheten bakom en riktigt god och mustig sås är att man ska låta den småputtra tills alla smaker verkligen har gift sig.

1 gul lök

400 g blandköttfärs

olja

2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

2 msk tomatpuré

2 morrötter

vatten

salt och svartpeppar

Skala och finhacka löken. Stek den och köttfärsen i lite olja, tillsätt två pressade vitlöksklyftor (eller fler om du vill), en burk krossade tomater och tomatpuré. Skala och riv morrötterna. Tillsätt även lite vatten om inte allt som du har i pannan täcks ordentligt. Låt småputtra i minst 20 minuter, gärna längre. Smaka av med salt och peppar.

Pasta with meat sauce

It has been snowing a lot during the weekend in southern Finland. I drove home a bunch of girls from dance exercises from another village yesterday and in some places it was really slippery. It is as slippery today so I decided to leave the car at home. I was hit by the summer longing again so You will get some nice summer photos from the Finnish coastal town of Hanko. It is really one of the finest cities in this country !

This sauce is almost like a bolognese but not quite. I do not like celeriac so this is our own version instead. The secret to a really tasty and rich sauce is that You should let it simmer until all the flavors really have ”married”.

1 onion

400g including minced meat

oil

2 cloves garlic

1 tin of chopped tomatoes

2 tablespoons tomato paste

2 carrots

(water)

salt and black pepper

Peel and finely chop the onion. Fry the onion and meat in oil, add two pressed garlic cloves (or more if You like), a can of crushed tomatoes and tomato paste. Peel and grate the carrots. Also add some water if not everything that You have in the pan is properly covered. Let simmer for at least 20 minutes, preferably longer. Season with salt and pepper.

Pasta ja jauhelihakastike

Etelä-Suomessa on tullut lunta ihan tosisssaan. Ajoin eilen tyttöjä kotiin tanssinharjoituksista Paraisilta ja paikoin oli todella liukasta. Tänään on han yhtä liukasta joten auto jää kotiin. Tuli taas vähän kesäkaipuuta ja tällä kertaa saatte kivoja kesäkuvia Hangosta. Yksi tämän maan kauneimmista kaupungeista !

Tämä kastike on melkein kuin perinteinen bolognese, mutta ei aivan. En ole juurisellerin ystävä joten tämä on meidän oma versiomme. Ihanan maistuvan jauhelihakastikkeen salaisuus on se, että sen pitää antaa porista niin kauan, että maut ovat ”naimisissa”.

1 sipuli

400g sika-nautajauhelihaa

öljyä

2 valkosipulinkynttä

1 tölkki tomaattimurskaa

2 rkl tomaattipyrettä

2 porkkanaa

(vettä)

suolaa ja mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli ja jauheliha öljyssä, lisää kaksi puristettua valkosipulin kynttä (tai enemmän, jos haluat), tölkki tomaattimurskaa ja tomaattipyree. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää myös hieman vettä, jos kaikki pannulla oleva ei ole peittynyt. Anna kastikkeen porista liedellä vähintään 20 minuuttia, mieluiten pidempään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s