Vintermat, winter food, talviruokaa

Aubergine med skinka och ost, eggplant with ham and cheese, munakoisoa juusto. ja kinkkutäytteellä

Aubergine med skinka och ost, eggplant with ham and cheese, munakoisoa juusto. ja kinkkutäytteellä

 

Aubergine med skinka och ost, eggplant with ham and cheese, munakoisoa juusto. ja kinkkutäytteellä

Aubergine med skinka och ost, eggplant with ham and cheese, munakoisoa juusto. ja kinkkutäytteellä

 

Skinka och ost, ham and cheese, kinkkua ja juustoa

Skinka och ost, ham and cheese, kinkkua ja juustoa

 

 

Vintermat

Nu har jag suttit och städat upp här på bloggen. Det visade sig nämligen att Word och det här bloggprogrammet inte passar ihop så himla väl. Nu ser det i alla fall bättre ut men jag måste fortfarande minska storleken på en del bilder så att allting ser bra ut och allt som komma skall också ska få plats. Det lär ta resten av veckan.

Igår åt vi något som är en favoriträtt bland vissa av familjemedlemmarna. Men sonen tyckte inte om den – ”det luktar ju gott och skinka och ost är alltid gott men den där…” och så kom han inte på vad aubergine heter, ”Den där babushkan tyckte jag inte om”. Okej, ikväll får det bli nachos istället för babushka, helt enkelt.

Skink- och ostfyllda auberginer

2-3 auberginer

olivolja

200 g ost, helst schweizisk ost

450 g skinka i tunna skivor

500 g passerade tomater

2 msk rödvinsvinäger

1 msk socker

salt och svartpeppar

1 dl finhackad basilika

(vitlök om man gillar det, vi hade 3 klyftor)

Skär auberginerna i skivor på längden. (Man kan skala dem också om man vill en det gjorde inte jag). Strö salt över dem och låt dem vätska ur en stund. Grilla eller stek dem klara med olivolja. Låt svalna. Sätt ugnen på 170 grader. Skär stänger av osten och rulla in dem i skinkskivorna. Rulla i dem i aubergineskivorna. Sätt rullarna uppåt i en ugnsform. Koka tomatsåsen och häll den över auberginerullarna. Stek rullarna i minst 60 minuter.

Winter food

I have sat and cleaned up here on the blog. It turned out that Word and this blog application do not fit together so well. It now looks better but I still need to reduce the size of some photos so that everything looks good and there will be enough space to use. That will still take the rest of the week.

Yesterday we ate something that is a favorite dish among some of the family members. But the son did not like it – ”it smells good and ham and cheese are always good but this…” and then he forgot that it is called eggplant and said: ”I do not like that babushka”. Okay, tonight we will eat nachos instead of babushka.

Eggplants filled with ham and cheese

2-3 aubergines

olive oil

200 g of cheese, preferably Swiss cheese

450g ham in thin slices

500g strained tomatoes

2 tablespoons red wine vinegar

1 tablespoon sugar

salt and black pepper

1 cup finely chopped basil

(pressed garlic if You want to, we had 3 cloves)

Cut the eggplant into slices lengthwise. (You can peel them also if you want one it did not I). Sprinkle salt over them and let them liquid out for a while. Grill or fry them cope with olive oil. Allow to cool. Preheat the oven to 170 degrees. Cut turn off the cheese and roll them into slices of ham. Roll them into the eggplant slices. Place rolls up into a baking dish. Cook the tomato sauce and pour it over the eggplant rolls. Cooking rollers of at least 60 minutes.

Talviruokaa

Nyt olen istunut ja siivonnut täällä blogissa. Kävi ilmi, että Word ja tämä blogisovellus eivät sovi yhteen erityisen hyvin. Nyt se kuitenkin näyttää paremmalta, mutta en vielä ole ehtinyt pienentää kaikkia kuvia tilan lisäämiseksi. Se kestänee ainakin vielä loppuviikon.

Eilen söimme jotakin, joka on yhden perheenjäsenen suosikkiruoka, mutta ei kaikkien. Poika ei pidä siitä – ”se tuoksuu hyvältä ja kinkku ja juusto on aina hyvä, mutta tuo…” ja sitten hän unohti, mikä munakoiso on nimeltään ja sanoi: ”Tuosta babushkasta en pidä.” Okei, tänään tehdäään nachoksia eikä syödä babushkaa.

Kinkku- ja juustotäytteiset munakoisot

2-3 munakoisoa

oliiviöljyä

200 g juustoa, mieluiten sveitsiläistä

450g kinkkua ohuina viipaleina

500g paseerattua tomaattisosetta

2 rkl punaviinietikkaa

1 rkl sokeria

suolaa ja mustapippuria

1 dl hienonnettua basilikaa

(valkosipulia jos pitää siitä, me käytimme 3 kynttä)

Leikkaa munakoiso viipaleiksi pituussuuntaan. (Voit myös kuoria sen, jos haluat). Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja anna niiden ”hikoilla”. Grillaa tai paista ne melkein kypsiksi oliiviöljyssä. Anna jäähtyä. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Leikkaa juustosta tankoja ja rullaa ne kinkkuviipaleisiin. Rullaa ne munakoisoviipaleiden sisään. Aseta rullat ylöspäin vuokaan. Keitä tomaattikastike ja kaada se munakoisorullien päälle. Paista uunissa vähintään 60 minuutin ajan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s