Grilltips, grillling tips, grillausvinkkejä

 

Grillade, baconinlindade champinjoner. Grilled mushrooms with bacon. Pekoniin käärittyjä herkkusieniä.

Champinjoner, mushrooms, herkkusienet

Grillad zucchini. Grilled squash. Grillattua kesäkurpitsaa.

Grillstips, grilling tips, grillausvinkkejä

Kött, champinjoner och zucchini. Meat, mushrooms and squash. Lihaa, herkkusieniä ja kesäkurpitsaa.

Just innan grillning. Juts before the barbecue. Juuri ennen grillausta.

 

Grilltips

Jag var ute på en arbetsresa som tog sammanlagt nästan två dagar och bestod av en lång körsträcka på nästan 90 mil. I den här värmen är det verkligen superskönt att ha AC i bilen, dess värre fanns det ingen på hotellet. Bara en ynka liten fläkt som lät som bara den så jag valde att öppna fönstret istället. Det skulle jag inte ha gjort, hela Jakobstad verkar vara fullproppad med galna mopedister som gärna kör just på nätterna. Jag sov väldigt dåligt och i och med att jag kom hem alldeles nyss så får ni ett enkelt recept till tillbehör till grillat nu. Glädjande nog så hann vi äta lunch på Jungman i Kristinestad och dessutom besöka ett bageri som heter Aroma där jag köpte ett par rejäla bröd också. Till hösten ska vi baka både surdegsbröd och levainbröd, nu är det på tok för varmt för det. Temperaturerna håller sig runt 30 grader även den här veckan.

Grillade, baconlindade champinjoner

13 stora champinjoner

1 paket blåmögelost (Castello går bra)

1 paket vitmögelost

1-2 paket bacon

Skölj champinjonerna väl. Avlägsna foten och spara dem till till exempel pastasås eller en omelett. Skär ostarna i små bitar och sätt i så mycket som möjligt i varje champinjon. Rulla champinjonerna omsorgsfullt i bacon (en hel skiva för varje svamp) och grilla på undersidan tills osten har smält. För oss så tog det 15 minuter innan det var klart. Man kan gärna grilla zucchini också, skär den i smala skivor, salta och ”svetta” dem och lägg sedan på grillen.

Grilling Tips

I was out on a business trip that took almost two days and consisted of a long mileage of almost 900 kilometers. In this heat, it is really nice to have AC in the car, unfortunately there was none at the hotel. Just a tiny little air blower that sounded like crazy so I chose to open the window instead. I would not have done that, the whole Pietarsaari seems to be crowded with moped drivers who like driving at night. I slept very poorly and as I just got home You will have get an easy recipe for a grilled side dishes now. Happily, we had time to eat lunch at Jungman in Kristiinankaupunki and additionally visit a bakery called Aroma where I bought a couple of breads. This fall, we will bake some sourdough and levain bread, but now it’s way too hot for that. The temperature stays around 30 degrees even this week.

Grilled mushrooms wrapped in bacon

13 large mushrooms

1 package of blue cheese (Castello is fine)

1 package of white mold cheese

1-2 package of bacon

Rinse the mushrooms well. Remove the foot and save them to a pasta sauce or an omelette. Cut the cheese into small pieces and put in as much cheese as possible in each mushroom. Roll the mushrooms carefully in bacon (an entire slice for each of the mushrooms) and grill them until the cheese has melted. Don´t turn them the other way around, the melted cheese will fall out. It took 15 minutes for us before they were ready. You can feel free to grill zucchini well, cut it into thin slices, salt and ”sweat” them, season with black pepper and then put them on the grill.

Grillausvinkkejä

Olin työmatkalla, joka kesti yhteensä lähes kaksi päivää ja koostui muun muassa melkein 900 ajokilometristä. Tässä lämmössä on aika mukavaa, kun autossa on ilmastointi. Valitettavasti sitä ei ollut hotellissa. Pöydällä oli pieni tuuletin, joka piti niin hirveää meteliä, että avasin ikkunan. Olisi pitänyt kuitenkin tyytyä pöytätuulettimeen, koko Pietarsaari kuuluu olevan täynnä hulluja mopoilijoita, jotka haluavat ajaa nimenomaan öisin. Nukuin hyvin huonosti ja koska pääsin juuri kotiin saatte helpon grilliherkun reseptin. Onneksi meillä oli aikaa syödä lounasta Kristiinankaupungin Jungmansissa ja vierailla Aroman leipomossa, josta ostin mukaani pari ihanaa leipää. Tänä syksynä leivomme sekä juureen leivottua leipää että levainleipää, mutta nyt on aivan liian kuuma leipomiseen. Lämpötila pysyy noin 30 asteessa tälläkin viikolla.

Grillattuja, pekoniin käärittyjä herkkusieniä

13 suurta herkkusientä

1 paketti sinihomejuustoa (Castello on ihan hyvä)

1 paketti valkoista homejuustoa

1-2 pakettia pekonia

Huuhtele sienet hyvin. Irrota jalka ja säästä ne esimerkiksi pastakastikkeeseen tai munakkaaseen. Leikkaa juusto pieniksi paloiksi ja laita mahdollisimman paljon juustoa kuhunkin sieneen. Rullaa sienet huolellisesti pekoniin (yksi kokonainen siivu jokaisen sienen ympärille) ja grilla niitä kunnes juusto on sulanut. Älä käännä niitä, silloin juusto valuu pois. Herkkusienien valmistuminen kesti meillä 15 minuuttia. Voit myös grillata kesäkurpitsaa, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi, lisää suolaa ja ”itketä” niitä hetki, pippuroi ja laita ne sitten grillille.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s